Om Komsim

Offentlig institution eller privat praktiserende? 

Vi har abonnementsløsninger til såvel offentlige rehabiliteringscentre, som privat praktiserende logopæder. Kontakt os på telefon eller mail for yderligere information.

Baggrund

Hvert år får 20.000 voksne og 1500 børn en hjerneskade på grund af sygdomme (apopleksi) eller ulykker. Cirka 3000 udvikler afasi, altså får skader på de sproglige områder i hjernen, hvorved det bliver vanskeligt at kommunikere.

En lettere arbejdsdag og større kontrol over egen rehabilitering

Formålet med KomSim-værktøjet er at lette arbejdsdagen for logopæden og øge livskvaliteten for afatikeren og dennes pårørende. Dette gør vi ved at tilbyde et onlineværktøj, hvor logopæder ud fra deres udredning, kan oprette individuelt tilpassede træningsforløb, som kan benyttes af borgeren når-som-helst-hvor-som-helst, der er tid, lyst og lejlighed, uafhængigt af logopædens tilstedeværelse.

Logopæden får samtidig en unik mulighed for hele tiden, online, at følge borgerens træning og fremskridt samt ændre øvelserne for at skabe en progression der passer til borgerens rehabiliteringsproces

Endelig får de pårørende mulighed for at assistere deres nære i genoptræningen ved at kunne følge og hjælpe med håndtering af programmet.

Teamet bag

 Komsim er udviklet af Dansksimulatoren Aps, i samarbejde med Videnscenter for Integration (VIFIN/Vejle kommune), og Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi (CKV) ved Region Syddanmark.